Over

De Circular Event Toolkit is het resultaat van een samenwerking tussen de agentschappen VO Event en VO Citizen, respectievelijk gespecialiseerd in evenementcommunicatie en burgercommunicatie, Emmanuel Mossay, expert in circulariteit, en het agentschap SENSE, een maker van multimedia-inhoud en gespecialiseerd in maatschappelijke thema’s.

Het project werd gekozen uit de winnaars van 2019 van de “Be Circular” projectoproep van Leefmilieu Brussel en werd gelanceerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dankzij die steun kon het project in 2019 en 2020 worden ontplooid.
Een operationeel instrument

1.

De Circulaire Event Toolkit biedt concrete operationele instrumenten aan voor actoren in de sector.

Het doel is om Event Managers en hun teams te voorzien van instrumenten die kunnen worden gebruikt voor het ontwerp en de organisatie van hun evenementen, rekening houdend met hun manoeuvreerruimte (eigen evenement, evenement van de klant, terugkerend evenement).

2.

De geformuleerde aanbevelingen moeten al
van het evenement in aanmerking worden genomen.

Het is in de ontwerpfase van het evenement dat de belangrijkste oriëntaties op het gebied van duurzaamheid zullen worden genomen.

Voor
wie?
Bij de evenementenactiviteiten gaat het om relatief lange productieketens van het bronmateriaal tot de fabrikant, de leverancier en het agentschap.

Het is van cruciaal belang om alle belanghebbenden bij het circulair evenementproject te betrekken:

Klanten en opdrachtgevers

Verkopers en partners aanbieders

De deelnemers